Loading...
Dezvoltare holistică 2017-11-09T17:29:42+00:00

Sistemul energetic uman

Un curs intensiv despre sistemul energetic uman. 
Descoperă-te, integrează-te,dezvoltă-te. Descoperă mai mult din ceea ești și ce manifești în viața ta. Acest curs intensiv este format din 3 nivele – începător, avansat, maestru.
Se oferă suport de curs. Se oferă diplomă după absolvirea nivelului 3 -maestru. 
NIVELUL 1
Teorie:
Structura corpului energetic
– modelul corpului energetic
– circuite energetice
– centrii energetici
Structura câmpului energetic
Aspectul energetic al centrilor energetici
Conexiunea fizică
Conexiunea emoțională
Conexiunea mentală
Practică:
Curățarea circuitelor energetice
Energizarea și echilibrarea sistemului energetic
Purificarea, energizarea și echilibrarea centrilor energetici

Cost:100 Ron

Vindecarea Holistică

Un atelier pe intreaga zi.

Vă invităm să fiți alaturi de noi la un atelier despre abordarea holistică a sănătății. Vom explora cauzele bolilor/dezechilibrelor și nivelele implicate;de asemenea, interconexiunea nivelelor noastre ca ființă. Vom intra profund în procesul de vindecare și vom adresa miezul problemelor.
Vom construi o imagine ansamblu a ființei, a vieții și a vindecării.
Program:
9:00 -17:00 – 1 oră pauză la 12:00
Prima parte:
– Nivelele mai dense ale ființei: fizic, emoțional, mental, astral, eteric, cauzal
– Cauzalitate: structura traumei și nivelele implicate
– Meditație pentru vindecarea și alinierea celor 6 corpuri mai dense: fizic, emoțional, mental, astral, eteric, cauzal
Partea a-2-a:
– Karma: o imagine de ansamblu asupra karmei, ce este și ce nu este karma.
– Meditație pentru vindecarea emoțională și a tiparelor karmice negative.
– Cauzalitate: originea traumei – cauza originară – rădăcina traumei
– Meditație pentru vindecarea traumei originare.

Cost: 200 Ron

Terapie prin Yoga

Cursul de yoga terapeutică imbină elemente din yoga tradițională și qi gong pentru a promova sanatatea atât la nivel fizic cât și psiho-emoțional.

Acest set de exerciții are ca scop întărirea sistemului muscular, osos, endocrin, circulator, respirator și nervos. Implică exercițiul corpului fizic, respirația, concentrarea minții și colaborarea spirituală.

Yoga, qi gong și sănătatea

Din timpuri străvechi, arta qi gong și yoga au fost cunoscute ca fiind „metoda de prevenire a bolilor și de prelungire a vieții”. Se pare că medicina modernă a ajuns din punctul din care a plecat în ceea ce privește concepția despre sănătatea oamenilor și vindecare. După câteva secole de în care s-a încercat să se „învingă” bolile cu ajutorul medicamentelor chimice, al radiațiilor, al operațiilor și al altor soluții  tehnologice și după ce s-a încercat prevenirea bolilor cu ajutorul vaccinurilor, al aditivilor sintetici pentru marirea puterii nutritive a alimentelor și al unui întreg arsenal chimic împotriva germenilor, știința medicală începe să își dea seama că cea mai bună apărare o reprezintă un sistem energetic puternic, bine echilibrat.

În cele din urmă, practica zilnică a terapiei prin yoga este cea mai bună măsură preventivă împotriva bolilor acute, dezvoltării afecțiunilor degenerative, a efectelor distrugătoare ale stresului și poluării mediului – inclusiv factorii mai puțin evidenți, ai poluării energetice, realizată de câmpuri electromagnetice artificiale, de radiațiile de microunde, de emanațiile de la liniile de înaltă tensiune, de la computere și aparate casnice etc.

Creierul și sistemul nervos

Prin qi gong se comută sistemul nervos autonom de pe modul combativ, asociat cu stresul, al ramurii simpatice pe modul restaurativ de vindecare al ramurii parasimpatice. Atunci când acest lucru se întâmplă zilnic datorat practicii regulate, corpul are șansa de a se vindeca singur și de a-și restabili echilibrul zi de zi, înainte ca vreo afecțiune fiziologică gravă să se dezvolte. Pentru ca sistemul nervos să funcționeze pe modul de vindecare a ramurii parasimpatice este necesară calmarea cortexului central – locul unde are loc „dialogul interior”. Monitorizarea electroencefalografică (EEG) a persoanelor ce practică qi gong a demonstrat că, atât în timpul unei ședințe sau după aceea, cortexul central intră într-o stare de relaxare și calm pe care puțini o experimentează chair și în timpul somnului.

Sistemul imunitar

Strâns legată de îmbunătățirea funcțiilor cerebrale este întărirea semnificativă a imunității și a rezistenței care rezultă din practicarea artei qi gong și yoga. După cum am văzut, mecanismele de vindecare înăscute, cunoscute sub numele de psihoneuroimunologie, sunt mediate de răspunsul biologic pozitiv între sistemul nervos și cel endocrin, iar prin practică se activează acestă reacție, stimulându-se producrea de neurotransmițători, hormoni și alți factori imunitari necesari procesului de vindecare.

Unul dintre factorii principali ai imunității este activitatea globulelor albe, care sunt produse în măduva osoasă. Prin practica dezvoltării, nu numai se mărește producerea de globule albe prin stimularea măduvei, ci s-a demonstrat și că se intensifică activitatea fagocitică a acestor celule care curăță sângele.

Inima și sistemul circulator

Unul dintre cele mai pronunțate efecte ale practicii qi gong asupra sistemului uman este reprezentat de îmbunătățirea drastică a circulației sângelui prin corp, mai ales a microcirculației la nivelul creierului, a extremităților și al țesuturilor profunde ale organelor vitale.

Sistemul respirator

Prin qi gong se îmbunătățește  considerabil funcția respiratorie și se protejează plămânii de leziunile cauzate de poluarea aerului. Respirația qi gong intensifică oxigenarea sângelui din plămâni, în timp ce mișcările qi gong îmbunătățesc livrearea oxigenului la celule, rezultatul fiind o creștre semnificativă a nivelului general de eficiență a respirației.


Cost: 150 Ron/lună

Centrul Educațional Holistic

EVOLVA

Contact